Breaking

1.23.2019

Teurgia: With True Faith (2008) (Hungaryan Records - Paranoid Rec. [Erdély-Ro])

A Teurgia, a promóciós infók szerint, pogány black metalt játszik. Nem is szállok vitába a stílus meghatározás területén. és amúgy sem, mert tetszik amit csinálnak.

Ha valaki három instrumentális tételt tesz fel az albumára, akkor ott már sejthető, hogy zenei tudás is lehet, mivel a szöveg nélküli szerzeményekben nem lehet eltusolni az esetleges zenei hiányosságokat. Nos, Teurgiáék épp három ilyen tételt pakoltak fel a debüt albumukra, a With True Faith-re. A szövegeket böngészgetve egyfajta koncepciót sejtek a háttérben és ide nagyon jól illeszkednek az említett instrumentális tételek: a nyitó, The Arrival, a középrészben a Hearth Of North és a záró, The Passing. Ezek olyan filmzene hatású történetek amelyeket simán oda lehet képzelni olyan csata jelenetek felvezetésének a zenei aláfestéseként, mint pl. amilyen a Gladiátor elején is lezajlik. A többi dal meg maga a csaták hangeffektjeként állná meg a helyét, ahol a gyors kardcsattogtatások közben, néhol a fáradt karok már lassabban feszítik egymásnak az acélpengéket, majd egy kis levegővétel után ismét hevesebben csapnak össze a pattanásig feszülő izmok.

Tetszik ez az album, mert van zeneiség benne és nem úgy megy át rajtam mint a déli gyors. Bónusznak meg itt van egy Burzum feldolgozás, a Dunkelheit, amely A Hungarian Tribute To Burzum CD nyitódala is.

Értékelés: 8/10
esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment