Breaking

8.17.2018

Depresszió: Depi BirthDay(VD) (Edge Records-Paranoid Records [Erdély-Ro])

Rohan az idő... Itt egy fiatalabb generáció úgy a rajongók, mint a zenekarok oldaláról. A budapesti Depresszió 2005 április 16-án tartotta 5 éves jubileumi koncertjét a városligeti Petőfi Csarnokban. Ezt az alkalmat meg is örökítették és nem is akárhogy, mindjárt egy full extrás DVD-vel.

Ha valaki nem tudná akkor a három albummal rendelkező Depressziót a Tankcsapda kisöccseként szokták emlegetni, de Halász Feriék azért gondoskodnak arról, hogy kitörjenek ebből a skatulyából, éspedig úgy, hogy a zenéjüket nu metal ízekkel is fűszerezik, de én azért inkább valahová a modern metal kategóriába gyömöszölném be a Depi zenéjét.

Ez a DVD egy nagyon rajongóbarát kiadvány, hisz a koncerten
kívül tartalmazza az összes Depresszió klipet + interjút - amelyben röviden ott van a csapat története - és amire mindenki nagyon kíváncsi (legfennebb nem vallja be :)), hogy hogyan zajlik egy rock'n'roll banda kulisszák mögötti élete. Nos, eme utóbbi dologra ezen a kiadványon a csapat rendesen rávilágít, nemcsak a roadokat helyezik reflektorfénybe, hanem önmagukat is egy kicsit más fényben tüntetik fel, hogy milyenek is, a hosszú országutak fárasztó, kalandos forgatagában. Akinek nem mindig van ideje arra, hogy a koncertet audió-vizuálisan szívja magába, az audió (CD) formátumban is megtalálja a koncert anyagát a DVD mellett lapulva.

esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment