Breaking

7.09.2018

BLACK-OUT: Radioaktív (Edge Records-Paranoid Records[Erdély-Ro])

A Black-Out valamikor a '90-es évek elején indult és ki is volt kiáltva a magyar grunge zenekarnak. Szerintem Kowáék már akkor többek voltak egy sima grunge bandánál, mondjuk az tagadhatatlan, hogy voltak az említett stílusból elemek a zenéjükben.

A csapat legfrissebb albumát, a Radioaktívot, legrövidebben talán a modern rock kategóriában lehetne begyömöszölni, amitől nem is járunk messze, mivel a fiúk mindig is becsempésztek a zenéjükbe az adott kor dolgaiból. Ha igényes, normális korban élnénk a Ragadozó, a Tetovált sorszám című dalok
levakarhatatlanok lennének a rádiók toplistájáról. A Radioaktív sokkal közérthetőbb úgy szövegileg, mind zeneileg a másik nagy személyes kedvenc B-O albuménál, az Esőnapnál, de ez egy cseppet sem von le az értékéből, hisz az eltelt évek alatt a Csányi "nővérek" egyre jobb dalszerzőkké váltak, Kowa meg sok mindent megjárt ahhoz, hogy rájöjjön, hogy a közérthetőbb dalszövegek nem feltétlenül azt jelentik, hogy "eladták magukat". Biztos vagyok benne, hogyha valaki elég nyitott, akkor annak évek múlva is kellemes bizsergést fognak kiváltani a fentebb is említett dalok. Persze a többi nóta sem töltelék, mivel mind igényesen összerakott/meghangszerelt szerzeményekről van szó, amelyek simán szólhatnának a kereskedelmi rádióadók műsoraiban, ha nem a manipulálásról/agymosásról szólna szép új világunk.

SchEndre 9/10
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment