Breaking

1.13.2021

Avatar: Avatar Ages - Age of Dreams, 2021.01.09.


Nos, meglepve vettem észre, hogy az utolsó beszámoló (itt) egy Avatar koncertről szólt, mely majdnem 2 évvel ezelőtt volt Budapesten. Így, nagyon itt volt az ideje annak, hogy valami újat írjak. Szerencsére, a fent említett csapat elhatározta, hogy egy 4 részes online koncertsorozatot hoz össze, mely a zenekar történetét mutatja be. Ebben az esetben, az utazás a végétől kezdődik és az elején végződik.

Az első rész eképpen volt reklámozva:
"Az Age of Dreams magába foglalja elejétől a végéig a Hunter Gatherer-t, plusz az Avatar legnagyobb slágereit."


Nagyon vártam ezt a részt, mivel az együttes legújabb Hunter Gatherer című albuma egy klassz dalgyűjtemény és kíváncsi voltam, hogy hangzik ez élőben. Talán néhány embernek kétségei vannak a netes koncerteket illetően, de elmondhatom, hogy nem volt csalódás, mert ez egy bombasztikus előadás volt! Továbbá, nagyon kreatív ötlet volt, hogy több "színpad" volt felállítva, mert a srácoknak több lehetősége volt kifejezőbben előadni a dalaikat.

  

Egy futurisztikus bevezető után, a koncert a nagyon energikus Silence In The Age Of Apes-szel kezdődött. Aztán a zenészek átmentek egy másik "színpadhoz", hogy eljátsszák a Colossus-t. Elég lenyűgöző volt a háttér. A következő színpadképet az A Secret Door videoklipből ismerhetjük. Nem volt kérdés, mi lesz a következő dal. Az utána jövő God Of Sick Dreams volt a második új dal, amit a zenekar megmutatott a publikumnak. Lépjünk tovább! Ragaszkodva a track listához, a Child és a Justice jött. Majd Johannes leült a zongora elé. Akik hallották már az új lemezt tudták, hogy a következő dal a lírai Gun. A műsor a When All but Force Has Failed-del folytatódott. A Wormhole zárta az esemény első részét.


A második rész egy úgynevezett "slágerparádé" volt. Johannes belépett Feathers & Flesh-es öltözetében, leült a zongorához, majd belekezdett a The Eagle Has Landed-be, Később csatlakozott a többiekhez egy másik "színpadnál", melynek háttere a F&F érát idézte. Szóval, üdv 2016! A srácok eljátszották a gyors és rövid For The Swarm-ot is. Volt egy kb. 1 perces szünet, mely Avatar országba vezetett minket, miközben a Glory To Our King-et hallgathattunk. Természetesen, az együttes ruházatot cserélt és elkezdték a The King Welcomes You To Avatar Country. Eléggé ünnepi hangulat volt, ami némi pirotechnikával társult. A másik dal az Avatar Country-ról az A Statue Of The King volt. Persze, ha "Avatar slágerekről" beszélünk, olyan dalokra gondolunk, mint a Let It Burn, a Bloody Angel, a Smells Like A Freakshow és a Hail The Apocalypse. Ezzel a néhány szerzeménnyel zárult az Age of Dreams utolsó blokkja és láthattuk a srácok felsőruházatát (igen, volt egy nagyon rövid közjáték), mely régi emlékeket idézett fel. Sőt, Johannes verklije se lett elfelejtve!


Összességében, nagyon klassz másfél óra volt! És még nincs túl késő csatlakozni az együtteshez a következő utazáson! Látogass el az avatarages.com-ra!

--------------------------------------------------------------------------------


Silence In The Age Of Apes
Colossus
A Secret Door
God of Sick Dreams
Scream Until You Wake
Child
Justice
Gun
When All but Force Has Failed
Wormhole
-----------
The Eagle Has Landed
For The Swarm
Glory To Our King
The King Welcomes You To Avatar Country
A Statue Of The King
Let It Burn
Bloody Angel
Smells Like A Freakshow
Hail The Apocalypse

Avatar:
Johannes Eckerström - ének
Henrik Sandelin - basszusgitár, háttérvokál
Tim Öhrström - gitár, háttérvokál
Jonas 'Kungen' Jarlsby - gitár
John Alfredsson - dob

No comments:

Post a Comment