Breaking

1.21.2020

Jódli és a Kamikázééék, 2007. november 15., Budapest, Filter club

"The party's just begun, we'll let you in
You drive us wild, we'll drive you crazy
You keep on shoutin', you keep on shoutin'"
KISS - Rock And Roll All Nite

A borús, esős nap ellenére, derűs hangulatú estét sejtetett a Filter club mélye, mert Jódli mester vezetésével glam'n'roll támadás "fenyegette" a helyiséget. Az említett úriember, akit talán leginkább, mint ex-Junkies dobost ismer a nép, összehívta a haverokat egy jó kis "jammelős" buli erejéig. Nem volt nagy körítés, flancolás csak a rock'n'roll. Akik ott voltak, egy kisebb időutazáson is részt vehettek, hiszen Carl Perkins-től a Mötley Crüe-n át, egészen a Joystix-ig túrázhattak a riffek hátán. És akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a remek kis este: Szöszö és Mr. Brownstone a Joystix-ból, Torkos és Gabesz a Dust N' Bones-ból, Needle és Wank a Nazty Tricks-ből, továbbá Andris a Junkies-ból, Marek a Riki Projectből és Szityó a Love Gun-ból. Sajnos Jely (Sky City Satellites) az időjárás zordságának köszönhetően nem tudott eljönni.

Valamikor fél 10 után kezdetét vette a "jammelés". Az eleinte még kissé félszeg közönség Szöszö biztatásának engedve, előrébb "merészkedett" a pódiumhoz. Meghallgathattunk pár Joystix számot (pl. 21th Century Loverboy) és néhány klasszikus r'n'r slágert (Elvis - Hound dog, Carl Perkins - Blue Suede Shoes, Jerry Lee Lewis - High School Confidental). Marekkal kiegészülve még egy Joystix dal hangzott el (New Generation), utána egy Iggy Pop művel (Home Boy). Itt jegyezném meg, hogy a Joystix jövő év májusára tervezi új albumának megjelenését. Némi posztcserebere után két Dust N' Bones tag is színpadra lépett. Akik ismerik a csapatot sejthetik, hogy kb. mi lett a folytatás. Mivel egy Guns N' Roses tribute zenekarról van szó, egy-két Guns nóta (Rocket Queen, Mr. Brownstone, Down On The Farm) csendült fel a Neurotic Outsiders Nasty Ho-ját követően, melybe Wank is beszállt a hathúrosával, Marekot leváltva. Közben a hangulat egyre forrósodott, így Needle-nek már nem volt nehéz lelkesíteni a publikumot. Főleg, ha olyan dalok jöttek, mint a Poisontól a Talk Dirty To Me és az Unskinny Bop, a KISS-től a Rock & Roll All Nite és a Mötley Crüe-től a Smokin' In The Boys Room (itt Szityó vette kézbe a basszusgitárt). Az utolsó blokkban két Junkies szám kapott helyet (a Miért? és a Hagyj így!), természetesen Szekeres András szereplésével. Mellesleg tök jó volt együtt látni (legalábbis nekem) Jódlit és Andrist egy színpadon.

Szóval minden megadatott, ami egy igazi party-hangulathoz kell. A közönség által kért Jack Daniels (Jódli régebbi együttese) nóta elmaradt, de így is klassz műsort hallgathatott és láthatott, aki eljött csütörtök este a Filterbe.

SW
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment