Breaking

1.21.2020

Wendigo, 2007. szeptember 02. Jövő Háza (Millenáris Park), Budapest World Cyber Games hazai döntője

A Jövő Házában lebonyolított World Cyber Games magyar döntőjének záróakkordjaként lépett fel a Wendigo szeptember első vasárnapján.

A késés is jelen akart lenni, ezért a fél 8-as kezdés kicsit eltolódott. Miután a díjkiosztó (melyen BZ a konferanszié szerepét töltötte be) véget ért, szépen kicserélődött a közönség. A Let It Out alatt még többnyire ülő szemlélődőknek játszott a csapat. Majd az énekes biztatásának engedve, elkerültek a székek az útból és egy egész jó hangulatú koncert vette kezdetét. Nagyot zúzott az együttes, már vártam, hogy a hatalmas energiától mikor esik szét a ház. A kb. 1 órás műsoridőbe olyan dalok kaptak még helyet, mint pl. a Broken, a megklipesített Thousand Voices, a Butterfly, a Disconnected, a Prophets Of Emptiness, vagy a latinos elemeket is felvonultató Sangre De Dios... Hallhattunk még új nótát is a jövőbeli albumról és a Wendigo arculatára formált Madonna szám, a Frozen is terítékre került. Remek hangzás közepette, a srácok hűen adták vissza a változatos szerkezetű néhol lírai, néhol elborult, olykor progresszivitásba hajló szerzeményeket. BZ néha lejött a pódiumról és oda-vissza cikázva a nézők között határozottan, pontosan énekelte, üvöltötte a sokszínű énektémákat. Óriási frontember, nagyszerű hanggal (ez persze nem újdonság a fiatalember pályafutásával tisztában lévő egyének számára). Ráadásul humorérzéke is van. A hangszerekkel varázsló társakról se feledkezzünk meg! Kozy és Jozzy precízen hozták a technikás gitárfutamokat, kemény riffeket, a ritmusszekció - Rob (basszusgitár) és Crow (dobok) - megbízhatóan adagolta a lüktető, beindulásra késztető ütemeket. Tisztára olyan légkört teremtettek, mintha egy kisebb rock klubban lettem volna, nem pedig a Jövő Házában. Az eseményt két kivetítőn is soron lehetett követni. A koncertről felvétel is készült, mely talán egy DVD-n fog napvilágot látni.

Sajnálhatják, akik kihagyták a bulit, mert így egy igényes, profi előadásról maradtak le, ami mindennek tetejében ingyenes volt.

SW
(Rockpolis Media)

U.i.: A zenekar legközelebb Pozsonyban fog játszani november 2-án.

No comments:

Post a Comment