Breaking

8.16.2018

Lord: Szóljon a Lord! (2009) (Hammer Records - P.R. [Erdély-Ro])

Nem vagyok megveszekedett Lord rajongó, de azért ismerem a csapat munkásságát és innen, Erdély egyik sarkából úgy látom, hogy a csapat Magyarországon nem kapta meg azt az elismerést, amely igazából megillette volna őket.

A Szóljon a Lord! nem új album, hanem egy monstre hosszúságú best of, amelynek megadták ami jár: az ide felkerülő 34 dalt (dupla CD-ről van szó) újra felvették egy osztrák stúdióban, ahová már-már hazajárnak a Lordok. Első hallgatásra mintha tompában szóltak volna az újra felvett dalok, de ma már a füleim hozzászoktak az új köntösű nótákhoz és ha legközelebb előkotorom a régebbi felvételeket, akkor lehet azok hangzását fogom furcsállani.

Szőrszálhasogatásképp: a borítón minden dalcím után nem ártott volna zárójelben odaírni, hogy az adott nóta melyik albumon látott napvilágot anno. Amúgy meg fanatikus Lord rajongóknak kötelező, nemcsak a gyűjtemény miatt; aki meg most ismerkedne meg a zenekarral az se habozzon beszerezni, főleg ha nem akarja begyűjteni a teljes életművet, mert így legalább megismerheti, hogy mitől is lett Lord a magyar hard rock palettáján, a Lord.

www.lordzenekar.hu

E.Sch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment