Breaking

7.22.2018

Iron Maidnem: 10 Wasted Years (2008) (Nail Records - P.R. [Erdély-Ro])

Amikor 2008. februárjában az udvarhelyi Iron Maidnem koncert után Töfiékkel beszélgettem, már akkor nagyjából kész volt ez az anyag, csak még ők sem tudtak megjelenési időpontot mondani. Aztán 2008 decemberében nap-, vagy inkább hóvilágot látott a 10 Wasted Years.

Kijelentem, hogy nem vagyok híve a feldolgozás bandáknak, de csak azoknak nem, akik egy adott programjukon belül mindenféle rock/metal zenekartól játszanak jól, vagy rosszul menő nótákat. De szeretem azokat a (tribute) zenekarokat amelyek csak egy zenekar műveit játsszák, majdnem olyan színvonalon mint ahogy
azt a tisztelt és világszinten elismert anyazenekar teszi. És nem értek egyet azokkal az emberekkel akik megkérdőjelezik a tribute bandák létezését. Mert, itt jön be a képbe az, hogy a rock/metal zene igenis időt álló muzsika, mert Beethoven, vagy Mozart, vagy a többi klasszikus zeneszerző műveit sem ők játsszák, akik megírták a zenét, persze nem is játszhatják ők, mivel már nem élnek, de amíg éltek is mások adták elő műveiket. Persze ahhoz, hogy a metal klasszikusok olyan minőségben szólaljanak meg ahogy azt az eredeti előadó tálalja, ahhoz legalább olyan kvalitású zenészekre van szükség, mint a szolnoki Maidnem tagjai. Röviden: csakis ilyen színvonalon szabad csinálni a tribute-ösdit.

Nem vagyok egy fanatikus Maiden rajongó, nem ismerem hangról-hangra az összes Maiden dalt, nem is fogok most neki hangról-hangra összehasonlítani a Töfiék által feljátszottakat az eredeti Maiden felvételekkel, de egyszerű, mezei metal rajongóként is csak azt tudom mondani, hogy nem volt elvesztegetett 10 év a Maidnem munkája. Legyünk büszkék rájuk, mert Európában a Majdnem a legjobb Maiden tribute banda.

Aki nem hiszi járjon utána:): menjen el a koncertjeikre, csekkolja le a hivatalos oldalait, minden más duma fölösleges, szóljon a zene:

www.ironmaidnem.hu
www.myspace.com/ironmaidnem

esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment