Breaking

7.19.2018

Guerrillas: Guerrilla Spirit (2008) (Godmode Music)

A kolozsvári Guerrillas megjelentette első albumát (gyári CD, kihajtható booklet + papírtok a műanyag CD ház védelmére), ami Románia szinten, egy underground bandánál nem semmi teljesítmény.

A beltartalom (zenei rész) a bandát ismerőknek összegyűjtve adja azokat a dalokat, amiket koncertekről más ismerhetnek, akik meg, még nem találkoztak annyira a Guerrillas zenéjével, azoknak annyit illik tudniuk, hogy a banda a hard core/thrash muzsikával zúzza porba az ugra-bugrálni vágyókat. Azzal a fajta HC/thrash-sel aláz, ami a Sepulturát jellemezte a Max korszak utolsó
szakaszában és amellyel manapság az Ektomorf riogat. Ezzel nagyjából el is mondtam mindent a CD-ről. A hangzás is okés, persze lehetne kötekedni, hogy a gitárok itt-ott zúzhatnának jobban, de ismerve az itteni helyzetet ez az anyag még túl jó is, ahhoz képest, hogy milyen állapotok uralkodnak a román undergroundban. Ami érdekes, az az orosz nyelvű Maia Strana, a spanyol nyelvű Comenzar La Guerra és a románul elnyomott Noi nu, ahol B.B.C. nyomja a rap-es vakkert.

Militarista, gerrilla szemléletű, vagy csak simán zúzni akaró fanoknak ajánlott. Prog fejek csak saját felelősségre közelítsenek... "Start the fight..."

7/10
esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment