Breaking

1.29.2021

Avatar: Avatar Ages - Age of Madness, 2021.01.23.


Madness (Őrület) volt a legjobb szó, mely meghatározta az Avatar Ages harmadik részét. Most az együttes a Black Waltz és a Hail The Apocalypse korszakba ment vissza. 


A bevezető videó olyan volt, mintha egy horror film jelenete lett volna. Nagyszerű ötlet volt összekötni a koncerttel. Johannes a videó végén berúgta az ajtót és belépett a koncert elején az ajtón. Körülnézett, de semmit nem talált. Így egy másik ajtón keresztül távozott. A zongoránál se volt semmi, folytatta a keresést. Utána megtalálta a többieket, ahogy hangszereikkel szoborként álltak. Mondani sem kell, hogy mindenki a HTA-s öltözetet viselte. Pár pillanattal később, Johannes elmosolyodott, amint meglátta a verklijét! Minden kész volt ahhoz, hogy elkezdődjön a Hail The Apocalypse c. dal. Például régi dokumentumfilmekből vett jelenetek voltak a háttérben.  Aztán az énekes zenésztársaihoz csatlakozott és előadták a Torn Apart-ot. Tetszik, hogy minden dalnak megvan a saját "koreográfiája". Majd minden sötétbe borult és Johannes jelent meg vörös fénnyel borítva. Két gondolatom volt. Először is, úgy nézett ki, mint egy pszichopata, másfelől egy pankrátorra emlékeztetett. A következő dal a Blod volt. Ez a szerzemény ritkán szerepel a dallistán manapság, a rajongóknak köszönhetően, ismét felbukkant. Volt egy pillanat, amikor azt hittem, Johannes gumiból van.

 

Az In Napalm is egy ideje félre lett téve. Jó volt újra élőben hallani ezt a dalt. Aztán gyerekhangokat és vurstli zenét hallhattunk, miközben Johannes kezében néhány piros és sárga lufival a "Black Waltz" színhelyhez ment.  Tudtuk, melyik dal lesz a soros. Amúgy, szegény lufik rosszul végezték. A lufik halála után, az énekes a "színpad" közepére invitálta Jonas-t. A gitáros a Let It Burn-t kezdte el játszani. Nagyon tetszett a háttér, mely lángoló gitárhúrokat szimbolizált, majd lángoló Avatar logová és más dolgokká változott. Ezt követően, Johannes levette kabátját és felkonferálta a Paint Me Red-et. A dal után, volt egy vicces pillanat. Johannes elkezdte ismételgetve énekelni a Paint Me Red-et, mikor John félbeszakította. Ez rossz ötletnek bizonyult és Johnnak menekülnie kellett :). De nem menekülhetett végzete elől. Elfogták és el kellett foglalnia helyét a dobcucc mögött. Mikor mindenki elfoglalta a helyét, az együttes eljátszotta a Puppet Show-t. Ezt a Ready For The Ride követte. Majd sziréna  hangjait lehetett hallani és a Vultures Fly introját, villogó vörös fénnyel kísérve. Amint elkezdődött a zene, a videoklipet láthattuk a háttérben. Remélem, ez a dal szerepelni fog a dallistán a jövőben! A zongorának fontos szerepe volt a következő dalban. Johannes-t kellett kisegítenie, miközben ő a Tower-t énekelte. Csodálatos volt ez a változat! Egy energikusabb dalhoz tértünk vissza, mely melynek címe Murderer. A frontember olyan volt, mint egy őrült bohóc :). Utána kicsit filozofikusan bevezette a Get In Line-t. A zenekar a Tsar Bomba-t is előadta. Mikor ezt a dalt hallom, mindig eszembe jut az "a capella" verzió. Elérkeztünk a Bloody Angel-höz. Ez szintén egy sláger, kihagyhatatlan eleme egy Avatar koncertnek. Ugyanez a helyzet a Smells Like A Freakshow-val is., mely ezt az őrült eseményt zárta.


Nagyon élveztem ezt a rész, nosztalgikus emlékeket idézett fel. A srácok mindent beleadtak, egy nagyon erős műsort mutattak be. Nagyon várom a következő részt! Azt hiszem, nagyon érdekesnek ígérkezik!


Hail The Apocalypse
Torn Apart
Blod
In Napalm
Black Waltz
Let It Burn
Paint Me Red
Puppet Show
Ready For The Ride
Vultures Fly
Tower
Murderer
Get In Line
Tsar Bomba
Bloody Angel
Smells Like A Freakshow

Néhány pillanat:






















Avatar:

Johannes Eckerström - ének
Henrik Sandelin - basszusgitár, háttérvokál
Tim Öhrström - gitár, háttérvokál
Jonas 'Kungen' Jarlsby - gitár
John Alfredsson - dob

No comments:

Post a Comment