Breaking

5.19.2020

ROMER: megérkezett az első dal a júniusi Diktátum rock requiem nagylemezről: Magyarok szép hazája


Megérkezett az első előzetes dal a június elején, Trianon 100. évfordulójára, az aktuális HammerWorld magazin ingyenes mellékleteként megjelenő “Diktátum rock requiem” című Romer albumról. A “Magyarok szép hazája” dal eredetileg az 1943-ban készült Kerek Ferkó című magyar mozifilm főcímzenéje volt, ehhez készült most videoklip a történelmi Magyarország tájairól készített felvételekkel.


A csapat frontembere Sziva Balázs a friss lemezanyagról:
"Ez az igazságtalan "békeszerződés", történelmünk egyik legnagyobb, máig ható tragédiája mindig foglalkoztatta az együttest. Több dalunk született az elmúlt negyedszázad során ebben a témában. Ezek álltak most össze egy monumentális, egybefüggő 65 perces művé, rock requiem formájában, amelyben komolyzenei és népzenei hangszerelések, valamint Vári-Kovács Péter színművész szívhez szóló szavalatai adnak új értelmezést a tőlünk megszokott stílusnak. A megfilmesített dal egyébként eredetileg egy 1943-as magyar mozifilm főcímzenéje volt. Ezúton köszönjük a videoklip elkészítésében nyújtott segítséget a Dextramédia Stúdiónak, akik rendelkezésünkre bocsátották a történelmi Magyarország tájairól készített csodás felvételeiket!"


A HammerWorld magazin 990 Ft-os áron hamarosan kapható lesz minden újságosnál, hírlapot árusító benzinkúton és bevásárlóközpontban.


A zenekar legutóbbi, “Nemzeti Dal Ünnep” című DVD kiadványa márciusban jelent meg, és megjelenéskor az első helyen nyitott a MAHASZ Top 40-es album-, DVD- és válogatáslemez eladási listáján. A kiadvány a toplistán 7 héten át stabilan szerepelt, ami kifejezetten szép teljesítmény a nemzeti rock alapbandától egy speciális  koncert kiadványnál.

Romer: Angyal
youtu.be/d3eo95U5iyo

Romer kiadványok rendelése a zenekar hivatalos honlapján:
www.romantikuseroszak.hu/bolt/

No comments:

Post a Comment