Breaking

8.08.2019

SummerEnd Minifesztivál az S8-ban – Overcast, KISBÓT V. Ü. H. E., Radzeer, OBI

Augusztus 31-én, a hónap és a naptári nyár utolsó napján elsősorban a rock és hard rock kedvelőit várják az S8 Underground Clubba. A 19:30-kor kezdődő SummerEnd névre keresztelt minifesztiválon négy banda szórakoztatja majd az egybegyűltetek. De nézzük is őket sorban!

Az idén - pár évnyi megszakítással - éppen húsz éve működő budapesti illetőségű Overcast történetében a folyamatos változás és átalakulás már szinte a zenekar fő mozgatórugóját jelenti. Aki ismeri a munkásságuk elmúlt néhány évét talán meg sem lepődött rajta, hogy a srácok a 2015-ben megjelent "csajozós / bulizós" Kurvára mindegy című diry rock n'roll lemez megjelentetése után 2017. év elején egy jóval karcosabb, metalosabb hangvételű EP-vel, a Méreggel, majd még akkor év végén egy Stoner metalba hajló ám a jellegzetes Overcast stílusjegyeket hűen képviselő A.K.A.R.A.T.L.A.N. című kislemezzel jelentkeztek.

A változás ezúttal sem kerülte el a zenekart, tekintve, hogy a két legutóbbi anyag felvételein szereplő és az A.K.A.R.A.T.L.A.N. dalainak jellegzetes dobtémáit teljes egészében megalkotó dobosuk Tasos Nikosz V. máshol folytatja ígéretes pályafutását. Hogy ki kerül a helyére, egyelőre még rejtély, de biztosak lehetünk benne, hogy a folytatás nem maradhat el. Nikosz 2019. augusztus 31-én egy utolsó közös bulin, az S8 Underground Club színpadán búcsúzik az Overcast közönségétől.

A KISBÓT V. Ü. H. E zenekar 2004 tavaszán alakult. Alapvetően rock, metal, blues, és mindenféle egyéb szörnyűséges zenét játszanak, a zenei stílusok elé görbe tükröt tartva. Együttes erővel követnek el különféle förmedvényeket a zene országútján haladva, mely rögös ugyan, de legalább nem könnyű... Ám nem adják fel, és remélik, hogy mosolyt csalhatnak minden arcra, amelynek tulajdonosa legalább egyszer megtapasztalja, mi is az a KISBÓT V. Ü. H. E.

OBI. Nem, nem a barkácsáruház. Ők csak évtizedek óta bitorolják a zenekar nevét, de a srácokat ez különösebben nem érdekli. Öt vidám fickó, akiket régi barátság, és a zene szeretete köt össze. Hobbimuzsikusok, de legjobb fajtából. Keveset koncerteznek, de akkor felrobbantják a színpadot. Saját dalok és feldolgozások szerepelnek a repertoárban.

A Radzeer 2014-ben alakult Budapesten. A banda több tagcserén is átesett azóta, de a keménymag nem adja fel, mert a zene szeretete és az alkotás öröme életben tartja a bandát. Ünnepelt sztár című bemutatkozó albumuk elérhető a Youtube csatornájukon, és várhatóan még idén egy háromszámos kislemezzel is elkészülnek. Zenéjük sallangmentes, nyers megszólalás jellemzi, magyar szöveggel, klasszikus rock felállásban.

Ez tehát az augusztus 31-i minifesztivál kínálata, alább a részletes program és a Facebook esemény.

19:30-20:15 Kisbót V.Ü.H.E. |rock-blues-metal| (https://www.facebook.com/kisbot.hu/)
20:30-21:30 OBI |hard-rock| (https://www.facebook.com/obizenekar/)
21:45-22:15 Radzeer |rock, hard-rock| (https://www.facebook.com/radzeer.zenekar/)
22:30-23:30 Overcast |rock'n'roll, stoner-rock| (https://www.facebook.com/OvercastMusicHungary)

Belépő elővételben és a rendezvény napján 20.00-ig a helyszínen: 800 Ft
Belépő a helyszínen 20.00 után: 1200 Ft. A Filléres Rockdiszkóba 300 Ft!
Elővételi jegyek:
https://s8underground.jegyx1.hu/eloadas/185/summerend-minifestival

Kapunyitás: 19.00
Koncertkezdés: 19.30

https://www.facebook.com/events/541166373373140/

No comments:

Post a Comment