Breaking

8.17.2018

ROTOR: TÉPJ SZÉT MINDEN LÁNCOT/GYÖKEREK (Nail Records-Paranoid Records[Erdély-Ro])

A Rotor zenekar szülővárosa az "acélváros"-Miskolc. A csapat tagjai igazi veteránok, hisz már a '70-es, '80-as években kezdtek zenélni. A Tépj szét minden láncot a banda első lemeze, ami még 1991-ben jelent meg bakeliten. Szerencsére 2005 vége felé ez az album újrakiadásra került CD-n is, amelyen bónuszként ott figyel a Tépj szét minden láncot videoklipje is. Aki szereti a magyar heavy metalt annak garantáltan bejön majd a csapat zenéje, hisz Rotorék nem pöcsölnek a modern kori dolgokkal, hanem benyomják a gitárokat, feltekerik a potikat az erősítőkön, torzítókon és nyomják a Maiden, Priest hagyományokra építkező
metal muzsikát. A Tépj szét minden láncot erősségei közé tartozik a címadó dal, a Rock'n'Roll végzet, Utolsó motorozás, Sötét póknő (végre CD-ről is döngethetem ezt a nótát!!!), Rocker vagyok szerzemények.

A csapat a 90-es éveket viszonylag csendben töltötte (értsd albumok nélkül). Aztán 2000-ben magánkiadásban kihozták a Hard&Light CD-t, amelyet még 2004-ben követett az Árvaház LP, illetve a Semmi nem elég LP/CD. Ezen három kiadvány tudtom szerint nem sok publicitást kapott Magyarországon, de az ugyancsak 2004-es Gyökerek című album a Hammer Musicnak köszönhetően már nagyobb körben terjesztődött. Itt sincs lacafacázás, folytatják azt az őszinte metalt, amit a '91-es albumon elkezdtek. A címadó dal szövege csakis a Tépj szét minden láncot CD ismeretében értelmezhető és persze nem árt némi ős Edda és P.Mobil kultúra sem. A Gyökerek amúgy az otthonmaradás/kitartás himnusza is lehet minden olyan embernek, aki néha a vándorbotot szeretné választani az otthoni körülményei miatt. Ez a dal (főleg a refrénjével) az Itt nőttem fel című szerzeménnyel együtt minden erdélyi magyarnak a zenetárában kellene legyen, hogy elkeseredett napjain erőt merítsen belőlük.

"ITT NŐTTEM FEL
Nem felejtem el,
Bármilyen is ez a hely
Itt nőttem fel
Nem cserélem el
Bármilyen is ez a hely"

esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment