Breaking

8.16.2018

Maximum Rock Attack vol. 1 (2008) (Promusic Production)

A Maximum Rock Magazin kolozsvári székhelyű havi/két havi, román nyelvű rock/metal lap, amely a Promusic Production kiadóhoz tartozik. A PM.P. már a kezdetektől felvállalta a romániai underground támogatását azzal, hogy az újság mellé olyan CD-ket is pakolt/pakol amelyeken itteni csapatok felvételei hallhatóak. Sajnos a közönség nagy része, de még egyes szakmabeliek sem ismerték fel azt a tényt, hogy utánpótlásra mindig szükség van és kell támogatni az undergroundot, mert a mai vezető bandák sem az anyjukban váltak azzá amik most és a kezdeti időkben az ők első megmozdulásaikon is érezhetőek voltak az elődeik/példaképeik hatásai, majd az idő és a közönség eldöntötte, hogy maradhatnak-e a színtéren, de kaptak egy esélyt, manapság meg... jobb ha nem is megyek bele ebbe a témába:(, mert akkor még az internet biztosította korlátlan hely sem lenne elég kivesézni a dolgokat (ha-ha).

A Promusic Prod. gondolt egyet és 2008 tavaszára összegyűjtött, a világ minden sarkából származó együttestől, egy CD-re való muzsikát. Van itt görög, török, olasz, norvég, román, lett, brazil, chilei, német, izraeli banda. Pofás kis digipack csomagolású lett ez a Maximum Rock Attack vol. 1, amely a #33-as Maximum Rock ingyenes mellékleteként látta meg a tavaszi napsugarakat (volt egyáltalán tavasz???).

A CD-n két-három olyan csapat felvétele van, amelyeknek egy kicsit nagyobb nevük van az underground körökben: a lett Syforger-ről, és az izraeli Winterhorde-ról lenne szó, no, meg az ország határain belüli földalatti fanok által nagyra tartott román Satanochio-ról. A többi csapat még egyelőre megvan a nagy elődök hatása alatt: Domination Black (finn) Savatege, Circle II. Circle nyomdokain; Neutralis (brazil) a Painkiller előtti Judas vizein; Nuclear (Chile) modern köntösbe öltöztetett Bay Area-i thrash-sel; Desolate Ways (brazil) Tiamatos, Sentenced-s darkolással; Threnodial (olasz) Slayeresen hisztis üvöltés, Tom Araya-s szóköpködés; Dead Wish dark-death-doom; Lord 13 (olasz) Soundgardenes ízekkel, Nettlethrone a török In Flames; Silentlie (olasz) mintha a Zero-G-t hallanám, kicsit töketlenebbül; Laeta Mors (olasz) Dimmu Borgirosan; Born To Rust (görög) zeneileg a Dio korszakos Black Sabbath ugrott be.

Még van pár együttes a CD-n, de a többi felfedezést a hallgatókra bízom... Jó kezdeményezés és csak remélni lehet, hogy lesz hatása és folytatása is. Előre az undergroundban!!!

Sch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment