Breaking

8.06.2018

Korog: Mumus (2008) (Nail Records-Paranoid Rec. [Erdély-Ro])

A Korog teljes története megtalálható a www.korog.hu oldalon. Én csak annyit említenék meg ezzel kapcsolatosan, hogy valamikor a soraiban, a mikrofon mögött Csihar Attila állt. Jelenleg a mikrofon felelős M.K.Atorz (ex-Neural Booster).

Nehéz bármilyen skatulyát ráhúzni a muzsikájukra, de a fenébe a kategorizálásokkal, a lényeg, hogy mindenki olyan zenét toljon amilyen neki jól esik. És ezt csinálja a Korog. Nem mondom, hogy könnyen befogadható dalokat préseltek a korongba, de ezek, a nem annyira durva hörgős (görgős:)) énekkel előadott, rock'n'metal szerzemények, a teljes művészi szabadságot hordozzák magukban. Nincsenek semmilyen marketing trükkök a zenébe keverve, amelyre az eladási marketing stratégiát lehetne ráhúzni, hanem egyszerűen nyomják a belőlük jövő hangorkánt. Így kellene csináljon minden zenekar és akkor a jelenlegi zeneipar mélyzuhanása fékezhető lenne, vagy még mélyebbre zuhanna, ha-ha...

Ajánlott azoknak akik a mai dömpingben, valami egyedi, kompromisszum mentes metal muzsikát keresnek. Figyelem: csak óvatosan, saját felelősségre közelíteni, mert rideg, taszító, és csúnya, de idővel még lehet királylány, vagy királyfi (attól függően, hogy kinek melyik nem a bejövő...)

7-8/10
esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment