Breaking

8.26.2018

Empty Dreams: Solar Waltz 2007

A szászrégeni Empty Dreams 1998-ban alakult, 2002-ben feloszlott, majd 2006-ban feltámadt. A csapatról bővebben a www.emptydreams.net hivatalos weboldalon lehet tájékozódni. Ezt nevezem, aki majd' négy év szünet után feltámaszt Erdélyben egy metal zenekart, az jó értelemben vett őrült kell legyen (Türke Tibi úgy látszik ennek nincs híján :), mert az alapító tagok közül egyedül ő maradt) és még ha a "dream", "waltz" szavak is szerepelnek a névben, vagy valamilyen, a csapathoz tartozó címben akkor annak a Paranoid Management-nél a helye:). Na, de félre a tréfát és az öntömjénezést, nézzük/halljuk mit hoztak össze.

A csapat jelenlegi felállása így néz ki: Kiss Emese - billentyűk/ének; Trebor - gitár/vokál; Schindler Levente - basszusgitár; Türke Tibor - dobok. Saját maguk a gótikus metal megnevezést használják a zenéjük meghatározásaként, én inkább azt mondanám, így egyszerűen, hogy metal muzsika női énekkel. Vannak ugyan gótikus ízek, de hogy csak az önmeghatározásukat használják, ahhoz még több "sötét romantikus" elem kellene a zenei kelléktárukba.

A produktumot kézbe véve rögtön lejön, hogy a csapat igényes önmagához, hisz nyugati színvonalú borító köszönt a hallgatóra és a CD-R-re nyomott grafika is a nyugati "kollégák" nívóján áll. A "Nap Keringő" három dalt tartalmaz: Bad Moon Rising, Solar Waltz, End Of My Dreams. A házi körülmények között rögzített nóták korrektül szólnak. Sajnos a csapat basszusgitárost csak a felvételek elkészítése után kapott, így utólag nem sok basszussávot tudtak hozzátenni a felvételekhez, de a koncertekre egy bőgős is csata sorba lesz állítva és emiatt, érzésem szerint ezek a dalok még más dimenziót is fognak kapni... Trebor rendesen dönget a hathúroson, de a jövőben egy kis szólót is megereszthetne néhol, hogy azáltal is "színesedjenek" a szerzemények, persze itt nem Petrucci-i/Malmsteen-i/Vai-i/Satriani-i magasságokra gondolok. Emese amilyen kicsi lány, ki nem néztem volna belőle, hogy ekkorát tud énekelni. Tudtommal ez az első alkalom (mármint, hogy felvételre kerüljön a hangja), hogy mikrofon mögé állt, de korántsem érezni, hogy rutintalan lenne és az angol kiejtéssel sincsenek problémái. Egyetlen aggodalmam van vele kapcsolatosan, hogy majd az élő fellépéseken, hogyan tudja megoldani az éneklést és a billentyűzést, de amilyen tűzről pattant biztos ezt is simán veszi. Legközelebb meggyőződhetünk erről majd Setétpatakon, ahol május 19-én (szombat) délután fél hattól lépnek majd fel.

https://www.facebook.com/emptydreams

e.mtpy.sch.waltz
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment