Breaking

7.22.2018

Helloween: Gambling With The Devil (SPV)

Bevallom férfiasan, hogy soha nem voltam nagyon oda a Helloween-ért. Elismerem munkásságukat és azt, hogy az új euro-power hullámra nagy hatással voltak. Sokakkal ellentétben nekem a kedvenc Helloween albumaim nem a Keeper I-II, hanem a darkos ízeket felvonultató The Dark Ride album, amit ha olyanom van akkor egymásután 2-3-szor is szívesen lepörgetek a lejátszómon. Épp ezért nem tartottam akkora szentségtörésnek amikor két évvel ezelőtt Weikath-ék úgy döntöttek, hogy Keeper Of The Seventh Keys III. címmel hozzák ki az akkori aktuális albumukat. (Bezzeg most senki sem élezi a kést, hogy a Gamma Ray a Land Of The Free II. címet adta az új albumának...) Sőt, tetszett is az a lépés, hogy nem
hagyták magukat befolyásolni sem a média, sem a rajongók részéről. Szerintem az idő őket igazolta, hisz a III. Keeper-rel lenyomtak egy sikeres világkörüli turnét, eljutva olyan helyekre ahol még azelőtt sosem jártak (pl. Bukarest), kiadtak egy DVD-t az egész túráról és közben volt idejük megírni az új album - Gambling With The Devil - dalait.

Igen, rocktóber végén a "tökfejek" kijöttek a laza koncepciós keretbe foglalt Szerencsejáték az Ördöggel albumukkal. A játéktermek-, majd a szerencsekerék zaját hozó intró után robbannak be a Kill It-el, amely a jövőben simán lehet koncert favorit, annál is inkább, mert könnyű megjegyezni a refrént és koncerteken lehet ordítani Andi Deris-el, hogy "Kill It!". Majd utána jönnek sorban a tisztességgel megírt dalok. Helloween-ék vén rókák már a szakmában úgyhogy egy-két mellényúlásuk - a véreskezű kritikusok szerint a Chameleon, de szerintem azon is akadnak izgalmas zenei pillanatok... - kivételével azért tudják mitől döglik a légy. Lehetne ecsetelni, hogy melyik nóta hogy s mint, de akit érdekel a csapat az már a hivatalos megjelenés előtt letöltötte a Gambling-et, aki meg rajongójuk és még van tisztelet benne a zenészek iránt, az meg is veszi eredetiben a CD-t.

Szóval itt van egy, a műfaj mestereitől korrektül megírt album, ennél rosszabb muzsikákban soha ne legyen részünk.

Értékelés: 8
sch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment