Breaking

7.22.2018

H.A.R.D.: Traveler (2008) (Hammer Records-Paranoid Rec. [Erdély-Ro])

Annak idején lyukasra hallgattam a Kalapács Józsival készült kazettáimat (Pokolgép első négy + koncert; Omen első négy + koncert és még a sokak által fanyalogva fogadott Idegen anyag-ot is), aztán a legelső Kalapács szóló album is kellemes pillanatokat adott a maga hard rockjával, ahová nagyon finoman belekevertek egy kis funkyt is. Aztán jött a nulladik Kalapács együttes album, Az első merénylet, amely tulajdonképpen kiadatlan Pokolgép dalokat tartalmaz(ott), de erről majd máskor és más téma kapcsán...

Majd megszületett a Hard EP az Égni kell, ahol jó kis
hard rock muzsikát nyomtak, utána jött az Égi jel teljes nagylemez, amely az EP folytatása volt, de itt már nem igazán jött be minden dal, főleg azok amelyekben érzésem szerint Józsi erőltette a hangját, mert ahol "szelíden" énekel, azokkal semmi gondom nem volt. Viszont egyes szövegeket túlságosan is közhelyesnek tartottam, ezért aztán a 100 % hard-nál az elcsépelt szövegek miatt már menekültem is a csapattól, mint az ördög a tömjén füsttől.

Év elején pedig jött a hír, hogy a Hard angolul is nyomja, igaz ebben a változatban már Bátky-Valentin "BZ" Zoltánnal (Wendigo, After Crying) a mikrofonnál, mert Józsi egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja majd vállalni az esetleges nyugati "balhékat", és a megkülönböztetés miatt egy kicsit másképp is írják az együttes nevét: H.A.R.D. A Traveler-rel pedig meg is érkezett a kellemes meglepetés, mivel BZ egyes szövegeket teljesen átírt és így már sokkal szívesebben hallgatom a "felnőttes" dalokat, amelyek azért jobban passzolnak ehhez a zenéhez és szerintem BZ hangja sokkal jobban megy itt, mint azoknál a daloknál, ahol Józsi, tőle nem megszokott módon próbál "keménykedni".

Hátha-hátha sikerülne egy kis nyugati visszhangot is produkálni ebben a formában. További sikereket mindkét formációnak.

Dallista:

  1. Forever Hard (100 % Hard)
  2. Rock Is My Name (Én vagyok a Rock)
  3. Stay (Soha nem elég)
  4. Troublemaker (Forevör)
  5. Traveler (Keresem a bajt)
  6. Voices (Hard Rock szerelem)
  7. Two Hearts (Két szív)
  8. Dreamworld (Ahogyan élsz)
  9. Live For Tomorrow (Szavazz a mára)
  10. Call Of The Wild (Vad vágyaim űznek)
  11. Light The Flame (Égni kell)
  12. Time To Change (Igaz lesz még)


esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment