Breaking

7.24.2018

Folk Metal Night - hajón ad koncertet pénteken a DreamSpirit és a Blodiga Skald a Leecher, valamint további két magyar banda társaságában

Július 27-én pénteken a budapesti TRIP ad otthont egy különleges folk metal összejövetelnek. Hazánkba látogat egy igazi ritkaság, a kínai DREAMSPIRIT. Az ázsiai folkos heavy metal bandát a tavaly első lemezüket kiadó, néha oroszul éneklő BLODIGA SKALD kíséri, ellőttük pedig három jól ismert magyar név melegít be: a kalóz folk-metalos RUMPROOF, a budapesti szimfonikus metalt játszó LEECHER és a fantasy-metalos NOAMUTHEN.


A Taj-hegy lábánál nevelkedett a kínai DREAMSPIRIT (梦灵) zenekar, így a konfucianizmusból eredő hatások számukra elkerülhetetlenek. Dallamos heavy metal zenéjükben erősen jelen vannak a tradicionális kínai dallamok, szövegeikben pedig mindig van hely kalandozó lovagoknak és hősiességnek. A frontember zengő tiszta éneke és káprázatos iker-gitárszólóik súlyosabbak mint maga az egész Taj-hegy.

Az olasz BLODIGA SKALD Rómában kezdte pályafutását 2014-ben a dobos Nicola Petricca és a gitáros Daniele Foderaro ötlete alapján, akikhez hamarosan csatlakozott az énekes-fúvós Anton Caleniuc, a billentyűs-harmonikás Ludovica Faraoni, a basszusgitáros Emanuele Viali, és a hegedűs Vittoria Nagni. Az elképzelés modern metal volt, folkos hangzással, a dalok központja pedig egy csapat ork kalandozásai, akik készek mindent megtenni, hogy lemészárolják a “nemesebb” fajokat. Pár koncert után a srácok 2015 novemberében kiadták első, “Tefaccioseccomerda” című EP-jüket, amire sokan felfigyeltek, nagy részben köszönhetően a rajta hallható “La Isla Bonita” Madonna feldolgozásnak, amihez videóklip is készült. 2017 nyarán érkezett az első nagylemez, a “Ruhn”, amit az orosz Soundage Production (Arkona, Kalevala) adott ki. Még azon a nyáron megnyerték a Zaiet versenyt, és ennek eredményeképp a Lacima Coillal adtak koncertet az olaszországi Zaiet Fest-en, turnéztak Romániában és Bulgáriában, illetve meghívást kaptak több nyári fesztiválra: Transilvania Celtic Fest (RO); Fjallstein Viking Fest (IT); In Da Wood Fest (MO), ahol a Jinjerrel léptek fel, illetve az Infected Rain és a Folk&Metal Fest (RO) az Arkona és a Cruachan társaságában.

A LEECHER egy szimfonikus/cselló metalt játszó magyar zenekar. Zenéjük női énekhangra és a gitárok helyett használt csellókra építkezik, amiket a dob és a nagyzenekar tesz teljessé. A zenekar sok évnyi működés után kezdte igazán komolyan venni működését - lehetőségük adódott fellépni Olaszországban (2013), valamint a HammerWorld / Rockmaraton közös tehetségkutatóján bezsebelték az első helyezésért járó jutalmat, amelynek eredményeképpen felvehették első nagylemezünket a szolnoki Denevér Hangstúdióban, mely a NAIL Records gondozásában jelent meg 2006 júniusában.

Leecher - Sightless az on-line platformokon:
songwhip.com/artist/leecher

A RUMPROOF a hazai folk-metal színtéren mozgolódó zenekarok sorait erősíti azzal a fűszerrel, hogy zenéjében a kalózkultuszhoz tartozó népzenei dallamokat ötvözi a zúzós, döngölős, itt-ott feszes, néhol matekos metal-elemekkel. A zeneiség mellett megjelenésével és színpadi játékával kicsit a színház világát is igyekszik belecsempészni koncertjeibe. Dalszövegeik és nótáik vegyes érzelmi hullámzással bombázzák a zenéjükre tomboló közönséget. Persze a főszerep a jókedvé és a mulatásé!

A NOAMUTHEN zenekar ötlete két tizenéves srác fejéből pattant ki 2007-ben. A tervük az volt, hogy zenéjüket fantasy elemekkel tegyék egyedivé, ám saját történeteikkel dogoznak, nem pedig más művek - pl. Tolkien - feldolgozásával, ezeket a történeteket pedig úgy szeretnék a dalszövegekben leírni, hogy az könyv-szerűen olvasható és érthető legyen. Céljuk pedig emellé olyan zenét írni, ami hozzá illő aláfestést ad a világnak, amelyet alkottak.

▶️ Jegyár:
elővételben: 1200 Ft
helyszínen: 1500 Ft

▶️ Folk Metal Night
- DreamSpirit
- Blodiga Skald
- Rumproof
- Leecher
- Noamuthen

▶️ Folk Metal Night Facebook esemény:
www.facebook.com/events/2050104105214462/

▶️ DreamSpirit Facebook:
www.facebook.com/dreamspiritcn/
▶️ Blodiga Skald Facebook:
www.facebook.com/blodigaskald/
▶️ Rumproof Facebook:
www.facebook.com/rumproofofficial/
▶️ Leecher Facebook:
www.facebook.com/leechermusic/
▶️ NoamutheN Facebook:
www.facebook.com/NoamutheN/

▶️ NAIL Records Facebook:
www.facebook.com/NailRecordsHungary/

No comments:

Post a Comment