Breaking

7.09.2018

Bestial - Romanian Metal Compilation (2007) (Bestial Records)


2007 Å‘szĂ©n tĂ­zĂ©ves mĂºlt a temesvĂ¡ri Bestial Records, az elsÅ‘ olyan orszĂ¡gos ismertsĂ©gű romĂ¡niai kiadĂ³, amely csak rock/metal Ă©s mĂ¡s underground muzsikĂ¡k kiadĂ¡sĂ¡val foglalkozott/foglalkozik. AzĂ©rt inkĂ¡bb a mĂºlt idÅ‘ jellemzÅ‘ a B.R-re az ebbĂ©li tevĂ©kenysĂ©g terĂ¼letĂ©n, mert manapsĂ¡g nagyon nincs kereslet a hanghordozĂ³kra, Ă­gy egy kis profil vĂ¡ltĂ¡s törtĂ©nt a cĂ©gnĂ©l, amelynek következtĂ©ben a zenei rĂ©sz inkĂ¡bb mĂ¡sodlagos tevĂ©kenysĂ©g a bĂ¡nĂ¡ti szĂ©khelyű kiadĂ³nĂ¡l/terjesztÅ‘nĂ©l.

A 10 Ă©ves jubileum kapcsĂ¡n azĂ©rt csak piacra dobtak egy dupla vĂ¡logatĂ¡s CD-t azoknak a bandĂ¡knak a felvĂ©teleivel amelyek az elmĂºlt Ă©vtizedben a Bestialnal dolgoztak. Az elsÅ‘ CD-re fÅ‘leg a metal mentesebb sötĂ©t zenĂ©k kerĂ¼ltek (pl. Divine Muzak, RA, Din UmbrĂ£, Clone, stb), amelynek a vĂ©ge felĂ© mĂ¡r felbukkannak a fĂ©mesebb muzsikĂ¡k művelÅ‘i is (pl. Abigail, God, Gothic). A mĂ¡sodik CD-n a death, black romĂ¡niai kĂ©pviselÅ‘i kaptak helyet (pl. Makrothumia, Deimos, Grimegod, Korruption, Dies Irae, My Shadow, NegurĂ£ Bunget).

JĂ³pĂ¡r egyĂ¼ttes az elmĂºlt Ă©vek sorĂ¡n feloszlott, mĂ¡sok Ă¡talakultak, vagy egyesĂ¼ltek, volt amelyiknek a kemĂ©ny magja kĂ¼lföldre ment Ă©s ott tĂ¡masztotta fel Ăºjra a csapatĂ¡t (pl. God PortugĂ¡liĂ¡ba), van amelyik mĂ©g kĂ­nozza magĂ¡t a romĂ¡n undergroundban Ă©s van amelyik egy kisebb nemzetközi elismertsĂ©get Ă©rt el (Negura Bunget). SzĂ³val Ă­gy zajlik a metal Ă©let a mi "mioritikus" tĂ¡jainkon.

Kellett ez a CD, hogy kĂ©pet adjon arrĂ³l, hogy mi is zajlott az elmĂºlt Ă©vekben ebben a műfajban RomĂ¡niĂ¡ban. Kordokumentum.

Milyen lesz a következÅ‘ 10 Ă©v? NehĂ©z erre vĂ¡laszolni...

esch
(Rockpolis Media)

No comments:

Post a Comment