Breaking

1.24.2021

Avatar: Avatar Ages - Age of Illusions, 2021.01.16.


Egy másik szombat, egy másik Avatar online koncert és az első rajongók választotta repertoár. Ugyanis, a csapat megkérte rajongóit, hogy a Feathers & Flesh és az Avatar Country dalaira szavazzanak. (Ugyanez történt a többi régebbi lemez esetében is.) 


Az első rész a Feathers & Flesh-ről szólt, mely egy nagyon jó mese a Bagoly és a Sas csatájáról. A műsort a Regret nyitotta és Johannes-t láthattuk zongora mögött ülve, ahogy énekelt F&F-es ruházatában. Majd felállt és csatlakozott Henrikhez, Jonas-hoz, Timhez és Johnhoz a másik "színpadnál". Az est a House Of Eternal Hunttal folytatódott. A The Eagle Has Landed már szerepelt az előző koncerten, mint "Avatar sláger". A következő dal a New Land volt. Nagyon tetszett a háttér, mely a videoklip elemeiből lett összeállítva. Aztán az A Secret Door "színpadképét" láthattuk és Johnt, ahogy dobcucca mögött ül. Tulajdonképpen, ez egy kis játék volt. A srácok különböző ajtókon jöttek be és egy-két hangot játszottak Johnnal együtt. Ez a Tooth, Beak & Claw-nak volt az intrója. Ezt egy másik kedvenc követte, a gyors és rövid For The Swarm. Majd újra Johné volt a főszerep. Ellenőrizte dobszerkóját, de nem volt vele megelégedve. Ezért egy másikhoz ment, hogy megismételje az ellenőrzést. Nem volt túl jó az eredmény. Végül, a harmadik dobfelszerelés bizonyult a tökéletes választásnak. Az együttes elkezdhette előadni a One More Hill-t. Ezt Johannes rövid beszéde követte, mely a Black Waters bevezetője volt. A "színpad" zöldes sárgává változott és megérkezett a Night Never Ending. A következő dal a When The Snow Lies Red volt. Mielőtt elkezdődött volna, Johannes felolvasta az Eat Or Be Eaten egy részét a Feathers & Flesh mesekönyvből. A háttérben futó farkas nagyon látványos volt, de hiányoltam a kis cirkuszi dobogót, melyen évekkel ezelőtt Johannes fetrengett a dal közben :)! A szettet a Raven Wine zárta (a frontember abban a fura maszkban énekelte, ami egy törzsi maszkra emlékeztet).


Egy rövid szünet után, Johannes, aki most Avatar Country-s öltözékében volt, zongorakíséret mellett, felkonferálta az est második részét. természetesen, a nyitó darab Avatar ország nemzeti himnusza  a  Glory To Our King volt. Majd az együttes a Legend Of The King-et játszotta, melyben Jonas megmutathatta a közönségnek, miért Kungen a beceneve. És az aranyozott trón sem maradhatott ki! A dal után, két "inas" tolta a Királyt a következő "színpadhoz", ahol Őfelsége királyságának zászlaja lobogott. Jonas felállt és egy másik gitárt kapott, majd elkezdte a The King Welcomes You To Avatar Country című party-dalt. Majd egy kis ceremónia következett és a srácok előadták az A Statue Of The King-et. Folytatva a király történetét, a King's Harvest volt a soros. (A videoklipje hihetetlen!) Aztán Johannes elmagyarázta, miért Age Of Illusions az esemény címe és hogy az illúziók hogyan válhatnak valósággá. A következő szám a The King Wants You volt, mely az A Secret Door díszletei közt lett előadva. Az este utolsó dala a King After King volt. Majd a tagok elhagyták a terepet Jonas kivételével, aki ott ácsorgott, míg a stáblista végig nem pörgött. Így elég idő volt Királyunktól elköszönni.


Röviden, egy időutazás volt a nem olyan távoli múltba, felelevenítve két nagyszerű történetet. Ahogy a csapat mondta: "Kettő lement, kettő van hátra!" Itt lehet jegyeket venni: avatarages.com.

Regret
House of Eternal Hunt 
The Eagle Has Landed 
New Land 
Tooth, Beak & Claw
For The Swarm
One More Hill
Black Waters
Night Never Ending
When The Snow Lies Red
Raven Wine
--------
Glory To Our King
Legend Of The King
The King Welcomes You To Avatar Country
A Statue Of The King
King's Harvest
The King Wants You
King After King

Néhány pillanat:












Avatar:

Johannes Eckerström - ének
Henrik Sandelin - basszusgitár, háttérvokál
Tim Öhrström - gitár, háttérvokál
Jonas 'Kungen' Jarlsby - gitár
John Alfredsson - dob

No comments:

Post a Comment