Breaking

9.07.2020

Tengerszem: megjelent Danics Dóra és Mazán Attila projektjének első nagylemeze, szöveges videót kapott "A hírnök" című dal, koncert novemberben!


Egy újabb szöveges videó érkezett “A hírnök” című dalhoz a frissen megjelent “Képzelgések” nagylemezről. A Tengerszem zenekar Mazán Attila (Gyöngyvér, Imágó) gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő közös projektje, ám a duó bemutatkozó nagylemezén több vendégzenész játéka hallgató, Babos Lőrinc és Baranya Márton (Imágó) dobosok mellett zenélnek rajta Sinha Róbert, Nyitrai Péter (DD Trió) és Sturmann Paul gitárosok, illetve Kovi (beatbox) is.


Hivatalos YouTube lejátszási lista a videóval megjelent dalokból:
bit.ly/Tengerszem_Kepzelgesek_Playlist

Mazán Attila “A hírnök” dalról:
“A dal a mindenkori elnyomásról és annak megéléséről, ellenzéséről, megvetéséről szól, amivel már így is tele vannak a történelemkönyvek. Persze a múltból sokan nem hajlandóak tanulni, inkább csak az újabb kiskapukat keresni. Lehet erőszakkal uralkodni, akár csak egy ember felett is, de egyszer eljön, sőt, még inkább el kell jönnie annak a pillanatnak, amikor az elnyomott kihúzza magát és tiszta erőből visszavág. Abban pedig nem lesz köszönet.”


A lemez első ízben ajándékként érkezik a szeptemberi HammerWorld magazin (No. 327) CD mellékleteként, illetve meghallgatható online is több népszerű streaming felületen.
“Képzelgések” Online felületeken:
songwhip.com/tengerszem/kepzelgesek

HammerWorld magazin No. 327. (2020. szeptember) rendelés:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=22462


A Tengerszem dalokat élőben is hallhatjuk november 26-án, a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol a "Sinha Róbert gitárművész és barátai" sorozat 5. előadásának vendége lesz Danics Dóra és Mazán Attila is. A koncert műfaja nehezen besorolható, leginkább talán az "unplugged (vagy akusztikus) rock" kifejezés illik rá, egy kis világzenével fűszerezve. Az előadáson közreműködik Szontagh Márton (cselló) is.

Danics Dóra, Mazán Attila, Sinha Róbert, Szontagh Márton koncert:
www.facebook.com/events/2494966444075864/


Tengerszem: Képzelgések
2020.09.04. EDGE Records (HMR Music Kft.) - EDGECD309
01. A hírnök
02. A nyughatatlan
03. Képzelgések
04. Hetedik
05. Gaia
06. Szíven szúrt a karma
07. Van-e még
08. Tengerszem
09. Viharban táncolni
10. Ima
11. A tragédia színháza

www.facebook.com/tengerszemzenekar/
www.facebook.com/EdgeRecordsHungary/

No comments:

Post a Comment