Breaking

7.10.2020

DIVIDED dalpremier Björn “Speed” Striddel: Meteorite; megjelent a “Behind Your Neon Eyes” lemez!


A Soilwork és a The Night Flight Orchestra éléről ismert Björn “Speed” Strid énekes vendégszereplésével készült el a Divided “Meteorite” című legújabb dala és videoklipje. A “Behind Your Neon Eyes”, a zenekar második korongja már kapható a HammerWorld Magazin júliusi-augusztusi összevont számának ajándék CD mellékleteként, teljes booklet-tel együtt. A lemez több hazai és nemzetközi vendéggel készült, Björn "Speed" Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork, stb.) mellett Flo V. Schwarz (Pyogenesis) hangját is hallhatjuk majd az egyik dalban. A zseniálisan hangulatos borítót Hidrico Rubens készítette, a felvételért és a keverésért pedig Szabó Dániel (psyKlone, gitáros) felelt.


Zenehallgatás online streaming felületeken:
(Spotify / Apple Music / Deezer / Tidal / Napster, Google Play Music)
songwhip.com/divided-2/behind-your-neon-eyes

HammerWorld No. 326. (2020. július - augusztus) rendelés: (“Behind Your Neon Eyes” lemezzel együtt)
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=22293


Szabó Dániel (psyKlone) gitáros a dalról:
“A Meteorite volt a dal, ami átszakította a kreatív gátat, amikor tavasszal oda kerültünk, hogy megvan a lemezleadás kitűzött időpontja, de a fél lemezt még meg kellene írni. Szerettünk volna egy olyan azonnal ható, megadallamos slágertémát, amit a 80-as évek nagyágyúitól láthattunk a Headbanger’s Ballban 1989 körül az MTV-n, de mai megszólalással, retro-mégis-modern módon. Nagyjából 3 nap alatt állt össze az első szerkezetkész verzió, amiben rengeteg hatás köszön vissza olyan dallamos metalzenékből, mint a 80-as évek második felének KISS lemezei, a Danger Danger vagy a Ratt bizonyos dolgai, de igyekeztünk AOR és pop/rock hatásokat is kidomborítani a dallamívekben és a hangszerelésben. A gitárok karakteresek ugyan, de visszafogottan simulnak bele az összképbe a refrénekben, a verzékben viszont az övéké a főszerep az énektémák mellett. Ahogy elkészült az első énekes demo, tudtuk, hogy ehhez a dalhoz valahogy össze kell hozzuk, hogy Björn ‘Speed’ Strid valamilyen formában felbukkanjon benne, mert van egy jó adag áthallás a The Night Flight Orchestra bizonyos dalaival, és rögtön belehallottuk Speed onnan ismert Journey/Foreigner ízű frazírjait. Bár nagyon lesújtó, ami az év első felében a járvány miatt történt zenei fronton (is), nekünk lehetőséget adott arra, hogy a törölt turnék miatt beférjen Björn naptárába ez a vendégszereplés. A Soilwork és a The Night Flight Orchestra torka nagyon lelkesen és végtelenül profin állt a közös munkához, a végeredmény pedig magáért beszél. A dalra egy abszolút feelgood videóklipet is forgattunk Lerch Péter irányításával, ami az eddigi leghangulatosabb videónk lett, reméljük, hogy nektek is tetszeni fog!”


Dallamos modern rock, AOR, szintetizátor és a ‘80-as évek neon-korszakának popzenéje rockba oltva - A futurisztikus témák és a múlt autentikus találkozása a Divided legfrissebb lemeze, hangzásával egyszerre ébreszt nosztalgiát és marad korhű. A “Behind Your Neon Eyes” garantáltan a kedvencek közé fog kerülni a The Night Flight Orchestra vagy a Beast In Black egyre népesebb rajongótáborában, de rengeteg fogós tételt tartalmaz a Def Leppard, a Bon Jovi és a Dokken közönségének is. A lemezhez korábban már két szöveges videót is készítettek, hallgasd meg a “[futurenation]” és a “Roll Out!” dalokat a zenekar YouTube csatornáján!

divideD - [futurenation] (Official Lyric Video)
youtu.be/NhNQinmTRiU

divideD - “Roll Out! (Official Lyric Video)
youtu.be/QDfPjLbVV7Q

A Divided 2015 óta van jelen a magyar zenei színtéren, stílusukat, az arenacore-t a ‘80-as években gyökerező, fülbe ragadó refrének, a synthwave, szintipop, modern elektronikus és indusztriális elemek, valamint a slágeres, fogós rock/metal zenei alapok keveredése adja.

Debütáló nagylemezük, a “Modulus” 2017 novemberében jelent meg 12 dallal. A lemez erősen épít a hangulatteremtésre, az elektronikus elemek egy sivár jövőképbe helyezik a hallgatót. A most megjelent “Behind Your Neon Eyes” lemez ehhez képest neonfénnyel tarkított retrofuturista világba repít, ahol sokkal hangsúlyosabbak a stadionrockos elemek és a retrowave irányzat által újra felfedezett meleg, analóg szintetizátorhangzások.

Élő koncertjeik igazi látványszínházként funkcionálnak, a színpadi megjelenés sci-fi filmeket idéz a látványos jelmezekkel, a dinamikus előadás pedig igazi partihangulatot teremt a zenével szorosan összefonódó háttérvetítéssel.


Divided: Behind Your Neon Eyes
2020.07.03. // NAIL Records (HMR Music Kft.) // NAILCD317
01. Descent
02. Roll Out
03. Don't Turn Away
04. [futurenation]
05. Meteorite (feat. Björn “Speed” Strid - Soilwork / The Night Flight Orchestra)
06. Follow You
07. Space Samurai
08. The Last Starfighter
09. Teknoskeptic
10. Beam Me Up
11. Until The Stars Turn Cold (feat. Flo V. Schwarz - Pyogenesis)

Divided tagok:
Brother Belmont - ének
psyKlone - gitár, elektronika
Void - gitár
Sol - basszusgitár
Stalkher Jr. - dobok

Divided online:
www.facebook.com/dividedofficial/
dividedband.com/

No comments:

Post a Comment