Breaking

3.16.2020

Avatar: Legend Of Avatar Country: A Metal Odyssey


Már egy ideje mocorgott a fejemben egyfajta áradozós iromány a svéd Avatarról. Nem tagadom, hogy elég nagy kedvelője vagyok a srácoknak. Lévén kreatív beütésű, kifejezetten tetszik, amit a csapat ügyködik egy-egy album kapcsán. Például a 2018-ban megjelent Avatar Country című lemezükhöz egy saját határok nélküli világot fabrikáltak királlyal, ellenséggel, csatával, polgárokkal... Ennek az érának csúcspontja az Avatar Country film, melynek befejezéséhez a rajongók kb. másfél óra alatt simán összedobták a pénzt. (Hiába, az ország polgárai lojálisak!) Így a remek zene mellé kaptunk egy sci-fi/kaland filmcsekét némi drámával és humorral. Mellesleg, amikor megjelentek a hírek erről a projektről, Michael Jackson Moonwalker-je jutott eszembe.

A filmet Johan Carlén rendezte, szerkesztette, akinek munkáit (Black Waltz, Smells Like A Freakshow, The Eagle Has Landed...) már láthattuk párszor. Szóval, ez már eleve garancia volt, hogy valami jó fog kisülni ebből. Az első ízelítő az A Statue Of The King volt, majd további három videó (The King Wants You, The King Welcomes You To Avatar Country, King's Harvest) jött ki, melyeken keresztül beleláthattunk ebbe a királyságba. Aztán március 5-én végre nyilvánosan is megjelent maga a film! ("Bennfentesek" már korábban is megnézhették ezt az alkotást.)

Nagyon látványos trükkök, effektek vannak benne, szinte hihetetlen, hogy majdnem minden zöld háttér előtt készült. A történet a jó és a rossz harcáról szól, mely szerint Avatar ország lakossága magával a Királlyal és annak elit zenekarával a metal védelméért száll szembe a gonosszal és seregével, akik eme kemény műfajt akarják eltörölni a föld színéről és a lélektelen "tuc-tuc" hanghalmazzal próbálják leigázni a birodalmat. Nemcsak nagynevű metal együttesek nevei bukkannak fel hol egy pólón, hol valami kis utalásként (pl. betűtípus által), hanem pár klasszikus filmből (Metropolis, A hetedik pecsét) vett egy-egy motívum is bevillan, a poszter meg kicsit Star Wars hangulatú. Persze, a fegyverek se egyszerű puskák. Itt lézergitárokkal lövöldöznek a metal védelmezői. A srácok színészi alakítása is egész jó. Nekem leginkább Henrik alakítása tetszik a King's Harvest-ben. A cselekményt nem részletezném túlzottan, pláne nem a végkimenetelt, hátha valaki még nem látta/hallotta. Egy biztos, nem lehet unatkozni közben!

És íme a film!



Avatar:
Johannes Eckerström
Tim Öhrström
Jonas 'Kungen' Jarlsby
Henrik Sandelin
John Alfredsson

https://avatarmetal.com/

sw

No comments:

Post a Comment