Breaking

4.02.2019

Battle Beast: No More Hollywood Endings (Nuclear Blast, 2019)

A finn Battle Beast Endless Summer c. dalĂ¡hoz kĂ©szĂ¼lt videoklip ugyanakkor kerĂ¼lt ki a YouTube-ra, mint a csapat Ăºj albuma, a No More Hollywood Endings a boltokba. A videĂ³megosztĂ³n lĂ©vÅ‘ hozzĂ¡szĂ³lĂ¡sok kicsit megijesztettek, mert elĂ©ggĂ© vĂ©szjĂ³slĂ³ak voltak a "RIP Battle Beast" Ă©s hasonlĂ³ megnyilvĂ¡nulĂ¡sok miatt. TovĂ¡bbĂ¡ elĂ©g sok hĂ¼velykujj mutat lefelĂ© (mĂ©g mindig). Viszont a korĂ¡bban  megjelent cĂ­madĂ³ dal Ă©s az Eden szĂ©p fogadtatĂ¡sban rĂ©szesĂ¼lt. Hm... KĂ­vĂ¡ncsi lettem, hogy is van ez?

Az Unbroken rendeltetĂ©sszerűen nyitja az albumot. Tök jĂ³ a "kĂ³rusos" rĂ©sz Ă©s Noora is odeteszi magĂ¡t rendesen. A No More Hollywood Endings is tovĂ¡bbviszi ezt a klasszikus
dallamokkal Ă¡tszÅ‘tt power metal jellegű muzsikĂ¡t.  Ez most fura lesz, de az Eden-nĂ©l Ari Koivunen szĂ³lĂ³ cuccai ugrottak be... Mellesleg, nem negatĂ­vum. Az Unfairy Tales egy pop rock/hard rock elemeket felvonultatĂ³ nĂ³ta. És itt a vihart kavarĂ³ szerzemĂ©ny. AlapjĂ¡ban az Endless Summer-rel sincs komoly baj. Hard rock-os, pop rock-os, lazĂ¡bb, de ettÅ‘l mĂ©g nem rossz. A szörnyetegnek is kell nĂ©ha egy kis lazulĂ¡s. AmĂºgy a Bringer Of Pain lemezen talĂ¡lhatĂ³ Dancing With The Beast poposabb szĂ¡momra, mint ez a dal. A The Hero-val Ă©s a Piece Of Me-vel visszatĂ©r a Battle Beast pergÅ‘sebb oldala. Az I Wish olyan filmzeneszerű Ă©s egyben "eurovĂ­ziĂ³s". A Raise Your Fists-nĂ©l azt hittem, ez a szĂ¡m is a lĂ¡gyabbak közĂ© fog tartozni, de kb. 1/3-nĂ¡l begyorsult. A The Golden Horde kemĂ©nyen odacsap. A World On Fire-t a lĂ­rai Bent And Broken követi. A My Last Dreams egy derűsebb kemĂ©nyebb hard rock löketű darab.


MĂ¡r a korai Battle Beast lemezekbÅ‘l (Steel: Cyberspace, Battle Beast: Out Of The Streets, Machine Revolution) is nĂ©ha (nagyon nĂ©ha) kicsusszant egy-egy popos hangfoszlĂ¡nyka, de az Ă©vek mĂºltĂ¡val egyre jobban beĂ©pĂ¼ltek ezek az elemek a zenĂ©be. Ă–sszessĂ©gĂ©ben nekem bejön ez az anyag, nem igazĂ¡n Ă­tĂ©lkeznĂ©k az egyĂ¼ttes fölött. Azt azĂ©rt halkan megjegyeznĂ©m, hogy a nyersebb, kemĂ©nyebb oldaluk közelebb Ă¡ll hozzĂ¡m.

(AzĂ©rt sem hozom fel a Beast In Black-et viszonyĂ­tĂ¡si alapkĂ©nt :P.)


Dallista:
01. Unbroken
02. No More Hollywood Endings
03. Eden
04. Unfairy Tales
05. Endless Summer
06. The Hero
07. Piece of Me
08. I Wish
09. Raise Your Fists
10. The Golden Horde
11. World on Fire
12. Bent And Broken
13. My Last Dream

Noora Louhimo – Ă©nek
Juuso Soinio – gitĂ¡r
Pyry Vikki – dob
Eero Sipilä – basszusgitĂ¡r, hĂ¡ttĂ©rvokĂ¡l
Janne Björkroth – szintetizĂ¡tor, hĂ¡ttĂ©rvokĂ¡l
Joona Björkroth – szĂ³lĂ³gitĂ¡r hĂ¡ttĂ©rvokĂ¡l

https://battlebeast.fi/
https://hu-hu.facebook.com/battlebeastofficial/

sw

No comments:

Post a Comment