Breaking

11.25.2018

The Tumor Called Marla - Limbo City (2018, Edge Records)

A The Tumor Called Marla egy ambiciĂ³zus fiatal csapat. Limbo City-re keresztelt elsÅ‘ nagylemezĂ¼k az Edge Records gondozĂ¡sĂ¡ban jelent meg (ami azt is mutatja, hogy van az egyĂ¼ttesben fantĂ¡zia). Ami pozitĂ­v tud lenni: technikailag jĂ³k, zenĂ©ben-Ă©nekben egyarĂ¡nt. Az alapkoncepciĂ³ is jĂ³. A dalaikban megvan a harmĂ³nia, egysĂ©ges dallamvilĂ¡g. HalvĂ¡nyan emlĂ©keztetnek a Shoot the Girl First-re, akiknek van egy olyan dala, hogy A Tumor Called Marla. Nem tudjuk, vĂ©letlen-e, vagy van-e nĂ©mi köze az Ă©ppen boncolandĂ³ egyĂ¼tteshez. A zenĂ©t a modern metal kategĂ³riĂ¡ba lehetne bepasszĂ­rozni, melybe vĂ¡ltozatosan vannak beleöntve a kĂ¼lönbözÅ‘ elemek.

SzĂ³val, az album egy rövid introval nyit.
AztĂ¡n Ă¡tfordulunk a Temper Trap c. dalba, melyben rögtön összetalĂ¡lkozunk a hĂ¡rmas Ă©nekkel (nÅ‘i, fĂ©rfi, hörgÅ‘s fĂ©rfi), Ă­gy pĂ¡rbeszĂ©ddĂ© alakul a dal. Mellesleg a nÅ‘i-fĂ©rfi tiszta/Ă©rdes/hörgÅ‘s Ă©nekrÅ‘l kapĂ¡sbĂ³l az Amaranthe ugrik be (csak mĂ¡s a stĂ­lus) – sw. Hekky Ă©s Barbara hangja szĂ©pen kiegĂ©szĂ­tik egymĂ¡st. A Stainglory erÅ‘s, pörgÅ‘s dobtempĂ³val indĂ­t, majd visszavĂ¡lt közĂ©ptempĂ³ra. A Tmesis (egyik kedvencem a lemezrÅ‘l – sw) szövege hangulatĂ¡ban picit a Stabbing Westward-ot idĂ©zte meg. Az At last, at least egy egyszerű, fĂ©l perces Ă¡tkötÅ‘. A Distances-t mĂ¡sodjĂ¡ra hallgatva (mindkettÅ‘nk kedvence – H.K., sw) meglepetĂ©sre feltűnt, hogy a fĂ©l-refrĂ©n ("It's my World") dallamvezetĂ©se Adele Skyfall-sorĂ¡ra emlĂ©keztet. EnnĂ©l a dalnĂ¡l klasszikus metal dalokra jellemzÅ‘ gitĂ¡rszĂ³lĂ³t hallhatunk. A True/Born dinamikus, darĂ¡lĂ³s darab Csongor BĂ¡lint (Subscribe) közreműködĂ©sĂ©vel. A Ghosts: (közös kedvenc) megint erÅ‘s kezdĂ©s, a tempĂ³t az Ă©nekdallam "lassĂ­tja" be. A lemezt a Run cĂ­mű instrumentĂ¡lis szerzemĂ©ny zĂ¡rja, mely egy futurisztikus helyszĂ­n juttatott eszembe, ahol a hĂ¡zak közt cĂ©ltalanul bolyong valaki... (sw)


BĂ¡r nem tudom, hogy Ă©lÅ‘ben mennyire hozzĂ¡k a CD-minÅ‘sĂ©get Ă©nekhangban, de szerintem mĂ©g van ott tartalĂ©k, merĂ©szebb, szĂ©lesebb hangtartomĂ¡nyt is alkalmazhatnĂ¡nak. (H.K.)

Ă–sszessĂ©gĂ©ben egy egysĂ©ges hangzĂ¡svilĂ¡gĂº albumot hallhatunk, kellemes Ă©lmĂ©ny, nincs mĂ©lypontja.

Csapat:
KovĂ¡cs Barbara - Ă©nek
GerÅ‘ AndrĂ¡s - Ă©nek
Lauter Attila - gitĂ¡r
Farkas KrisztiĂ¡n - gitĂ¡r/Ă©nek
KovĂ¡cs-Ferencz Zsolt - basszusgitĂ¡r
CsobĂ¡n Bence - dob

Albumok:
Trance EP, 2015
Limbo City, 2018

https://www.facebook.com/pg/thetumorcalledmarla/

No comments:

Post a Comment